Koprivnica: Predavanje učenicima u OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“

Foto: PU koprivničko - križevačka

U srijedu, 6. prosinca, policijski  službenici  Ureda načelnika održali su predavanje za 43 učenika dva osma razreda OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ u Koprivnici, na temu „Štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe alkohola“ u sklopu Komponente I projekta „Zdrav za 5“.

Same su edukacije održane prigodom obilježavanja mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Također, vođa grupe protueksplozijske zaštite održao je edukaciju na temu preventivnih akcija „Mir i dobro“ i „Manje oružja, manje tragedija“.

Edukaciji se pridružila i djelatnica Gradskog društva crvenog križa Koprivnica,  koja je djeci pokazala „pijane naočale“, objasnila na koji način funkcioniraju te kako mogu steći realnu percepciju glede ponašanja kada su pod utjecajem alkohola. Crveni križ ima nekoliko naočala, koje su napravljene po promilima (kakvo je vidno polje ). Djeca su imala zadatak kada stave naočale, da probaju umetnuti ključ u bravu.

Policijski službenici upoznali su djecu s projektom „Zdrav za pet“ koji se odnosi na prevenciju ovisnosti i zlouporabe droga, alkohola i igara na sreću, te očuvanje i zaštitu okoliša. Nakon predočavanja rezultata anonimnog anketiranja učenika osmih razreda prezentirana je problematika zlouporabe alkohola kroz primjere iz medija.

Kroz primjere iz policijske prakse predočene su im posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe alkohola kod počinjenja prekršaja i kaznenih djela.



Stranica