Godišnji radni sastanak Lokalno mješovite komisije za drugi granični sektor

Foto: PU koprivničko - križevačka

U prostorijama Policijske uprave koprivničko - križevačke jučer je održan godišnji sastanak hrvatskog i mađarskog izaslanstva Lokalno mješovite komisije (LMK) za drugi granični sektor. Sastanku su nazočili  članovi LMK hrvatske i mađarske strane, te vanjski stručni suradnici.

Razmatrano je djelovanje LMK u  2017. godini,  te je rad obje sastavnice LMK, kao i policije  na  zajedničkoj državnoj granici, ocijenjen kao izvrstan. Zabilježene su samo četiri lakše povrede državne granice.

Zaključeno je da se  poslovi obavljaju ekspeditivno i efikasno uz vrlo dobru međusobnu suradnju, te da će se ubuduće na isti način odvijati rješavanje povreda državne granice i ostalih poslova, poput zamolbi za vodenim turama i otvaranja privremenih graničnih prijelaza. Iako je u  proteklom razdoblju znatno povećan broj zahtjeva za odobravanjem plovidbi rijekama Murom i Dravom u sportske i rekreativne svrhe,  na zajedničkom dijelu vodene granice nismo imali zabilježenih nesretnih slučajeva.

Stanje sigurnosti na državnoj granici ocjenjeno je dobrim, no i dalje treba održavati  stalni kontakt s građanima u zoni državne granice, posebice poljoprivrednicima te lovačkim i ribolovnim društvima u cilju preveniranja počinjenja povreda državne granice.



Stranica