Rezultati pojačanog nadzora

U četvrtak, 11. siječnja, od 12 do 17 sati na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača, brzine kretanja vozila, mladih vozača, te korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela.  

Foto: Ilustracija 

U četvrtak, 11. siječnja, od 12 do 17 sati na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača, brzine kretanja vozila, mladih vozača, te korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela. Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 81 vozača, dok je 38 vozača  alkotestirano, od čega pet mladih vozača, te je jedan mladi vozač zatečen u činjenju prometnog prekršaja (prekoračenje brzine kretanja). 

U sklopu pojačanog nadzora sankcionirano je ukupno 45 prekršaja, od čega su 22 prekršaja vezana uz brzinu kretanja vozila, tri prekršaja alkoholiziranosti vozača, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja korištenja mobitela, prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, prekršaj upravlja prije stjecanja prava, prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom, te sedam ostalih prekršaja. 

Tijekom pojačanog nadzora radi prekršaja nepoštivanja ograničenja brzine kretanja naplaćeno je devet novčanih kazni, uručeno je šest obavijesti o počinjenom prekršaju, izdano je šest obaveznih prekršajnih naloga, podnijeto je 10 optužnih prijedloga odnosno izvješća o počinjenom prekršaju, te je izdano 14 mjera pisanog upozorenja.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u 15.36 sati u Tremi, kada je 51 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 0,75 promila.

Najveća brzina kretanja vozila izmjerena je u 13.17 sati u Ulici Pavla Kvakana u Đelekovcu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 101 kilometar na sat iako je u rečenom mjestu brzina kretanja vozila ograničena na 50 kilometara na sat.

U sklopu pojačanog nadzora uhićen je jedan vozač osobnog automobila koji je zatečen da upravlja motornim vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom.

Tijekom provođenja pojačanog nadzora nisu zabilježene prometne nesreće.



Stranica