Info - točka u Novigradu Podravskom

Foto: PU koprivničko - križevačka

Kako bi u ovom zimskom razudoblju lošijih vremenskih uvjeta, povećali sigurnost svih sudionika u prometu, a posebice pješaka i biciklista, policijske službenice za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica jučer su, 6. veljače, održale info - točku u Novigradu Podravskom, usmjerenu na bicikliste, pješake, brzinu, alkohol i mobitel u prometu.

Tom prilikom prisutni pješaci informirani su o njihovom sigurnom kretanju u prometu i zakonske obaveze. Biciklisti su upozoreni na obavezu korištenja biciklističkih staza ili traka kako ne bi ugrozili sebe i ostale sudionike u prometu, te obavezu nošenja zaštitne kacige za djecu mlađu od 16 godina.

Svi prisutni upozoreni su na negativan utjecaj alkohola ili opojnih sredstava na vozače, te kako već male količine alkohola povećavaju samopouzdanje i smanjuje osjećaj odgovornosti, a istovremeno otežavaju zapažanje i usporavaju reakcije vozača. Pod utjecajem alkohola ili opojnih sredstava vozač vrlo brzo prestaje biti svjestan svojih sposobnosti, relativizira opasnost i precjenjuje svoje vozačke sposobnosti.



Stranica