Najava akcije nadzora alkoholiziranosti vozača, brzine kretanja vozila, mladih vozača, te korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela

na području Policijske uprave koprivničko-križevačke u utorak, 13. veljače, provoditi će se akcija nadzora alkoholiziranosti vozača, brzine kretanja vozila, mladih vozača, te korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela 

Foto: Ilustracija 

Tijekom siječnja ove godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su 34 prometnih nesreća, od čega 15 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. U ovim prometnim nesrećama ozlijeđene su 24 osobe. Teže su ozlijeđene tri osobe, a lakše je ozlijeđena 21 osoba.

Najviše prometnih nesreća zabilježeno je radi brzine – 11 prometnih  nesreća što čini 32 posto ukupnog broja nesreća. Zbog brzine zabilježeno je osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. U ovim nesrećama lakše je ozlijeđeno 15 osoba. 

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su 12prometnih nesreća odnosno 35 posto prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U ovim nesrećama lakše su ozlijeđene četiri osobe.

Pod utjecajem alkohola u prometnim nesrećama sudjelovalo je 12  vozača odnosno 26 posto vozača. Od 49 osoba koje su trebale koristiti sigurnosni pojas, isti je koristilo 40 osoba odnosno 82 posto sudionika je koristilo sigurnosni pojas.

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke u utorak, 13. veljače, provoditi će se akcija nadzora alkoholiziranosti vozača, brzine kretanja vozila, mladih vozača, te korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela. Rečena akcija provesti će se u suradnji s Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom. 

Posebna pozornost biti će posvećena nadzoru prometa na državnim i županijskim cestama na kojima su tijekom prošle i ove godine zabilježene najteže prometne nesreće.

Obzirom na snježne oborine i očekivani nastup zimskih uvjeta na cestama, policijski službenici vršiti će i nadzor korištenja zimske opreme i čišćenja snijega s vozila.

Osim navedenih prekršaja, sankcionirati će se i svako drugo grubo kršenje prometnih propisa, a posebna pozornost biti će posvećena mladim vozačima i počiniteljima najtežih prometnih prekršaja u povratu.



Stranica