Zimski uvjeti - policijski službenici pomažu građanima

 Foto: PU koprivničko - križevačka

Aktualni zimski uvjeti traže pojačani angažman raznih nadležnih službi. Tako su i policijski službenici Policijske uprave koprivničko - križevačke u potpunosti usmjereni na upravljanje i nadzor nad odvijanjem prometa, te pomoći sudionicima u prometu u svim potrebitim oblicima.

U skladu s trenutnim stanjem na prometnicama prometna policija poduzima mjere u ograničenju prometa za vozila koja nemaju zimsku opremu i kamione s priključnim vozilima, a kojima je u ovim uvjetima promet zabranjen. Stalna je koordinacija u poduzimanju mjera policije s nadležnim službama za održavanje proemtnica, čime se nastoje ostvariti uvjeti za sigurno odvijanje prometa.

Policijski službenici pomažu građanima upravljanjem prometom, te brinu za sigurnost svih sudionika u prometu, posebice ranjivim skupinama, poput pješaka, osobito straijih i djece, kojim i neposredno pomažu prilikom njihova kretanja u prometu.

Zbog obilnih snježnih padalina koje otežavaju život stanovništva policijski službenici su spremni s potrebnom opremom u slučaju potrebe pružiti neophodnu pomoć, kako na prometnicama tako i u svim drugim oblicima.

Sve pozive za pomoć i intervenciju policje građani mogu uputiti prema Operativno - komunikacijskom centru na broj 192.



Stranica