Rezultati pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa

Od 26. veljače do 4. ožujka, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa. 

 

Foto: Ilustracija 

Od 26. veljače do 4. ožujka, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa. 

Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 32 teretna vozila i dva autobusa. Ukupno je utvrđeno 11 prekršaja vozača teretnih vozila iz oblasti Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega su dva prekršaja vezana uz tehničku neispravnost, jedan prekršaj vezan uz dokumentaciju vozača, dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepoštivanja prometnog znaka, dva prekršaja korištenja mobitela, jedan prekršaj nekorištenja zimske opreme i prekršaj prevoženja više osoba. Iz oblastiZakonom o radnom vremenu, obveznim odnosima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu utvrđen je jedan prekršaj vezan uz vrijeme upravljanja vozilom.  

Tijekom pojačanog nadzora vozači teretnih vozila sudjelovali su u dvije prometne nesreće od čega u jednoj prometnoj nesreći s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, te jednoj prometnoj nesreći s materijalnom štetom. Okolnosti prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina i ostale greške vozača. 

Jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom prouzročio je vozač autobusa, a okolnost nesreće bila je zakašnjelo uočavanje opasnosti.



Stranica