Obilježavanje Međunarodnog dana žena i kviz znanja za žene

U četvrtak, 8. ožujka, Služba policije, Odsjek za sigurnost cestovnog prometa, u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije, obilježiti će Međunarodni dan žena.

Foto: Ilustracija 

U četvrtak, 8. ožujka, Služba policije, Odsjek za sigurnost cestovnog prometa, u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije,  obilježiti će Međunarodni dan žena. 

Tom prilikom zajednički će se od 9.30 do 13.30 sati provesti preventivna akcija „Žene u prometu“ u sklopu koje će se žene – sudionice cestovnog prometa cvijećem i prigodnim promidžbenim materijalima nagraditi za poštivanje prometnih propisa. 

Također, u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana žena, Policijska uprava koprivničko – križevačka pripremila je kviz znanja koji je namijenjen sudionicama cestovnog prometa.

Kviz se sastoji od 8 pitanja. Točni odgovori na postavljena pitanja s podacima o ženi koja je odgovorila (ime, prezime, adresa, br. telefona i e-mail adresa) dostaviti do 12. ožujka na e-mail Policijske uprave koprivnicko-krizevacka@policija.hr

Sve žene koje točno odgovore na postavljena pitanja nagraditi će se prigodnim preventivnim materijalima.  

  

KVIZ POZNAVANJA PROMETNIH PROPISA POVODOM DANA ŽENA

 

1.Objasnite na koji način mora vozač motornog vozila mora prilagoditi način svog sudjelovanja u prometu za vrijeme nastupa zimskih uvjeta na cestama (kada je kolnik prekriven snijegom i ledom).

2.Zbog čega je važno poštivati ograničenja brzine kretanja? 

3.Čime moraju dodatno biti označeni vozači bicikala koji u prometu sudjeluju noću ili tijekom uvjeta smanjene vidljivosti (magle, kiše, snijega i dr.)? 

4.Upravljate osobnim automobilom i približavate se raskrižju s kružnim tokom prometa kao na slici. O čemu vi kao vozač morate voditi računa prilikom prolaska kroz raskrižje?

 

 

 

 

5.Kako alkohol utječe na vozačke sposobnosti? 

6.Tko se u vozilu treba vezati sigurnosnim pojasom? 

7.Kako se pravilno trebaju prevoziti djeca niža od 150 cm? 

8.Objasnite zašto uporaba mobitela od strane vozača i pješaka negativno utječe na sigurnost cestovnog prometa.



Stranica