Redovna konferencija za novinare

Foto: PU koprivničko-križevačka

Policijska uprava koprivničko – križevačka danas je, 9. ožujka, održala redovnu mjesečnu konferenciju za novinare.

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u veljači novinarima je predočio glasnogovornik Dražen Laljek, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u dva mjeseca ove godine.

Voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Mirela Škvorc predočila je problematiku korištenja sigurnosnog pojasa i dječjih autosjedalica, kao značajnih pasivnih elemenata sigurnosti cestovnog prometa koji u značajnoj mjeri smanjuju posljedice prometnih nesreća. Također, upoznala je s najčešćim opasnim distrakcijama u prometu, posebice korištenje mobilnih telefosnkih uređaja. Novinarima je uručila prigodne promidžbene materijale policijske uprave.

Policijska službenica za odnose s javnošću Dijana Žagar predstavila je natječaj za zanimanje policajac/policajka u 2018.2019. godini. Istaknula je uvjete natječaja, način natjecanja, prava i obveze sudionika i potrebnu dokumentaciju.

Na kraju konferencije glasnogovornik je informirao novinare o raspoređivanju novih rukovoditelja ustrojstavenih jedinica policijske uprave. Damir Jančijev novi je voditelj Službe policije, a Ivan Bračko Službe zajedničkih i upravnih poslova. Voditelj Odjela za pravne poslove i ljudske potencijale je Krunoslav Karas. Pomoćnik načelnika za policiju PP Koprivnica je Tomislav Batak,  a pomoćnik za kriminalsitičku policiju Dario Babić. 



Stranica