Policijska uprava jedan od partnera projekta „Ja želim biti siguran pješak“

U utorak, 20. ožujka, policijska službenica za preventivu Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa sudjelovala je na konferenciji za medije na kojoj je predstavljen projekt „Ja želim biti siguran pješak“ čiji je glavni nositelj Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“, a partneri na projektu su Policijska uprava koprivničko-križevačka, Auto-klub Koprivnica, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac Koprivnica i Udruga Roma „Korak po korak“. 

 

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U utorak, 20. ožujka, policijska  službenica za preventivu Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa sudjelovala je na konferenciji za medije na kojoj je predstavljen projekt „Ja želim biti siguran pješak“ čiji je glavni nositelj Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“, a partneri na projektu su Policijska uprava koprivničko-križevačka, Auto-klub Koprivnica, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac Koprivnica i Udruga Roma „Korak po korak“. 

Cilj projekta je povećanje sigurnosti djece pješaka prilikom sudjelovanja u prometu i smanjenje broja stradale djece u prometu. Riječ je o projektu koji je odobren na natječaju Ministarstva unutarnjih poslova za „Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011-2020.“ 

U projektu će sudjelovati djeca iz Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“, od prvog do šestog razreda, te djeca iz  njenih područnih škola Reka i Jagnjedovec, kao i polaznici Dječjeg vrtića Reka. 

Planom projekta predviđene su edukacije za učenike i roditelje od strane policijskih službenika za preventivu u cestovnom prometu Policijske uprave koprivničko – križevačke u suradnji s HAK-om, te izrada prometnog poligona za praktičnu provjeru stečenog znanja.



Stranica