Edukacije u sklopu projekta „Ja želim biti siguran pješak“

Foto: PU koprivničko - križevačka

Od 12. do 19. travnja 2018. godine policijska službenica za preventivu Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa održala je četiri edukativna predavanja učenicima prvog do četvrtog razreda i njihovim roditeljima u sklopu projekta „Ja želim biti siguran pješak“. Nositelj ovog projekta je Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“, a partneri su Policijska uprava koprivničko-križevačka, Auto-klub Koprivnica, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac i Udruga Roma „Korak po korak“.

Cilj projekta je povećanje sigurnosti djece pješaka prilikom sudjelovanja u prometu i smanjenje broja stradale djece u prometu. Riječ je o projektu koji je odobren na natječaju Ministarstva unutarnjih poslova za „Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011-2020.“

Edukacijom je bilo obuhvaćeno 74 učenika prvih razreda i 56 roditelja, 74 učenika drugih razreda i 72 roditelja, 80 učenika trećih razreda i 45 roditelja,  te 75 učenika četvrtih razreda i 50 roditelja. Djeci ove škole i njihovim roditeljima ukazano je na pravilno ponašanje u prometu kada sudjeluju u svojstvu pješaka, a također smo svi zajedno ponovili značenje sigurnosnog pojasa, pravilno upravljanje biciklom, što nam govori semafor i kretanje u uvjetima smanjene vidljivosti.



Stranica