Koprivnica: Održano natjecanje iz poznavanja prometnih propisa

Foto: PU koprivničko - križevačka

U prostorijama Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ u Koprivnici, devetu godinu zaredom održano je natjecanje iz poznavanja prometnih propisa. Natjecanje je održano u suradnji Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke i COOR-a „Podravsko sunce“.

Ove godine na natjecanju su sudjelovale ekipe COOR-a Virovitica, COOR-a Čakovec, COOR-a Križevci, COOR-a „Tomislav Špoljar“ iz Varaždina, Odjeli za učenike s teškoćama u razvoju Osnovne škole „Grgura Karlovčana“ iz Đurđevca, Osnovna škole Dubrava, Područne škole Farkaševac, V. osnovne škole iz Bjelovara i COOR-a „Podravsko sunce“ iz Koprivnice. Ukupno je sudjelovalo tridesetdvoje natjecatelja.

Natjecanje se sastojalo od tri cjeline. Prvi dio bio je rješavanje pismenog testa o poznavanju prometnih pravila, propisa i pojedinih situacija u prometu na cestama. Drugi dio se odnosio na motoričke igre spretnosti i prometne igre (brojevne i likovne slagalice). Treći dio sastojao se od poligona za pokazivanje vještina spretnosti upravljanja biciklom. Uz brzinu rješavanja prometnih igara i spretnost na poligonu, važnu ulogu odigrala je i točnost riješenih zadataka.

Osim pojedinačnog natjecanja, bodovi su se skupljali i za ekipe, te je najviše znanja i vještina pokazala ekipa Odjela za učenike s teškoćama u razvoju Osnovne škole „Grgura Karlovčana“ iz Đurđevca, koja je osvojila zlatni pehar i bicikl. Drugo mjesto osvojila je ekipa COOR-a „Podravsko sunce“ iz Koprivnice, a treće ekipa V. osnovne škole iz Bjelovara.

U pojedinačnom natjecanju ostavreni su slijedeći rezultati:

  • 1. mjesto i zlatnu medalju osvojila je Marija Bosorić iz Odjela za učenike s teškoćama u razvoju Osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca,
  • 2. mjesto i srebrnu medalju osvojila je Antonia Uzelac iz COOR-a „Tomislav Špoljar“ iz Varaždina,
  • 3. mjesto i brončanu medalju osvojio je Matija Čižmak iz COOR-a „Podravsko sunce“ iz Koprivnice.

Sve ekipe za nagradu su dobile biciklističke kacige, štitnike za laktove i koljena, pehare, preventivne materijale i slatkiše, a iste je osiguralo Ministarstvo unutarnjih poslova. Svim školama uručene su zahvalnice za sudjelovanje, te medalje iz keramike izrađene od strane COOR-a Podravsko sunce.

Pomoć oko provođenja natjecanja pružili su pripadnici Školske prometne jedinice Osnovne škole „Đuro Ester“ iz Koprivnice, zajedno s voditeljicom Tijanom Martić.

Posebno je bilo zanimljivo pogledati natjecanje voditelja ekipa koje su činili nastavnici, a najspretnija je u utrci vozila bila nastavnica Odjela za učenike s teškoćama u razvoju Osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca, kojoj su uručeni prigodni preventivni materijali MUP-a.



Stranica