Rezultati preventivno-represivne akcije

U četvrtak, 10. svibnja, od 14 do 17 sati na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, provedena je akcija „Nadzora brzine kretanja, alkoholiziranosti vozača, korištenje sigurnosnog pojasa, zaštitne kacige i mobitela na državnim cestama“. Ista je provedena na državnim cestama broj 28 i 43.

Foto: Ilustracija 

U četvrtak, 10. svibnja, od 14 do 17 sati na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, provedena je akcija „Nadzora brzine kretanja, alkoholiziranosti vozača,  korištenje sigurnosnog pojasa, zaštitne kacige i mobitela na državnim cestama“. Ista je provedena na državnim cestama broj 28 i 43. 

Ukupno su utvrđena 34 ciljana prekršaja (38 prekršaja ukupno), od čega prekršaj alkoholiziranosti vozača, 25 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, prekršaj uporabe mobitela tijekom vožnje, te sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Kontrolirana su dva motociklista i jedan vozač mopeda, bez utvrđenih prekršaja. 

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u mjestu Velika Mučna kada se 35 - godišnji vozač osobnim automobilom kretao brzinom od 108 kilometara na sat u mjestu gdje je brzina ograničena na 60 kilometara na sat.  U Novigradu Podravskom, u Koprivničkoj ulici, u 16 sati, zatečen je 59 - godišnji vozač bicikla kako upravlja biciklom pod utjecajem alkohola od 2,49 promila.  



Stranica