"Zdrav za 5": Policijski službenici u druženju s djecom

 Foto: PU koprivničko - križevačka

U sklopu projekta "Zdrav za 5" policijski službenici za prevenciju su, u suradnji s Osnovnom školom "Antun Nemčić Gostovinski" i Domom za starije i nemoćne osobe u Koprivnici, u dva dana upriličili edukativna druženja s učenicima. Naime, komponenta II projekta "Zdrav za 5" ima za cilj podizanje razine svijesti o važnosti zaštite i očuvanja okoliša i prirode.

Tako su policijski službenici 8. svibnja sudjelovali u terenskoj nastavi dva treća razreda navedene škole. Posjetili su Đurđevačke peske, geografsko - botanički rezervat, potom značajni krajobraz Čambina, te na kraju Stari grad Đurđevac, kulturno - povijesnu građevinu. Djecu su pritom stručne osobe educirale o svakom pojedinom mjestu, a s policijskim službenicima su porazgovarali o važnosti očuvanja okoliša.

Potom su policijski službenici jučer, 14. svibnja, zajedno s djecom sudjelovali u sadnji cvijeća u parku Doma za starije i nemoćne osobe u Koprivnici. Djeca su učila saditi cvijeće i brinuti za biljke i zemlju, te su proveli ugodno vrijeme u druženju sa starijim osobama. 



Stranica