Vozač bicikla teško ozlijeđen

U nedjelju, 17. lipnja, oko 18.40 sati, u Kalniku u Starogradskoj ulici vozač rođen 2000. godine upravljao je biciklom u smjeru mjesta Šopron. 

Foto: Ilustracija 

U nedjelju, 17. lipnja, oko 18.40 sati, u Kalniku u Starogradskoj ulici vozač rođen 2000. godine upravljao je biciklom u smjeru mjesta Šopron. Dolaskom do desnog zavoja, na nizbrdici uslijed neprilagođene brzine vozač je prednjim kotačem bicikla udario u betonski rubnik ceste, pao biciklom na zelenu površinu i udario tijelom u drvo. Vozač je zadobio teške tjelesne ozljede i prevezen je u Opću bolnicu Koprivnica.   

 

Biciklisti – budite oprezni

Biciklom se obavezno treba kretati biciklističkim stazama, pješačko-biciklističkim stazama i biciklističkim trakama. Ukoliko se biciklista kreće prometnicom bez staza ili traka za kretanje biciklista, potrebno je kretati se uz desni rub kolnika u pravcu kretanja.

Prilikom skretanja potrebno je pogledom preko ramena provjeriti da se to može učiniti te potom dati znak lijevom ili desnom rukom ostalim vozačima o namjeri skretanja.

Također, apeliramo da tijekom vožnje na siguran način upravljaju biciklom, da ne umanjuju njegovu stabilnost i da vode računa o brzini kretanja, posebice na nizbrdici.



Stranica