Tjedna informacija za 25. lipnja do 1. srpnja 2018.g.

STANJE KRIMINALITETA

U proteklom tjednu zabilježeno je 12 kaznenih djela od kojih 10 kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo maloljetničke delikvencije i kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 12 kaznenih djela od kojih 10 kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo maloljetničke delikvencije i kazneno djelo zlouporabe opojnih droga. Kazneno je prijavljeno osam osoba.

 

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Zabilježena su četiri prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih prekršaj tučnjave, prekršaj držanja životinja bez nadzora, prekršaj svađe i vike i prekršaj vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika.  Prekršajno je prijavljeno pet osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je osam prometnih nesreća, od kojih prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Lakše su ozlijeđena dva vozača osobnih automobila i putnica u osobnom automobilu.     

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu nisu zabilježeni požari i eksplozije. 

OSTALI DOGAĐAJI

Zatečen je jedan maloljetnik mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Sve vozače podsjećamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, obzirom da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti i uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba. Osobama koje su konzumirala alkoholna pića savjetujemo da ne upravljaju vozilima, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi-vozila odnosno da zamole osobu u koju imaju povjerenje, a koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu i nije konzumirala alkoholna pića, da upravlja vozilom. Mladima savjetujemo primjenu tzv. dogovornog vozača.

Apeliramo na sve vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja izražena prometnim znakovima i pravilima, ali ih i podsjećamo da brzinu trebaju prilagoditi stanju i osobinama prometnice, gustoći prometa, prometnim znakovima i vremenskim uvjetima. Za poseban oprez i poštivanje svih prometnih propisa zasebno molimo mlade vozače. Podsjećamo na ograničenja u vezi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola odnosno da je za njih dozvoljena koncentracija alkohola od 0,00 promila.

Vozači i svi putnici u motornim vozilima duži su koristiti postojeće sigurnosne pojaseve, a djecu u automobilima treba prevoziti na stražnjim sjedalima uz obvezno korištenje  sigurnosnih pojaseva i dječjih autosjedalica. Korištenje mobitela i sličnih uređaja odvlači pozornost s prometnice, te stoga vozačima motornih vozila, vozačima bicikala i pješacima savjetujemo da za vrijeme kada sudjeluju u prometu ne koriste rečene uređaje.



Stranica