Koprivnica: Ogrugli stol na temu „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela u Koprivničko-križevačkoj županiji“

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U srijedu, 3. listopada, u prostorijama Policijske uprave Koprivničko-križevačke, održan je okrugli stol pod nazivom „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela u Koprivničko-križevačkoj županiji“ u organizaciji Udruge „HERA“ i Policijske uprave Koprivničko-križevačke.

Svrha okruglog stola je ukazati potrebu razvijanja i jačanja sustava podrške žrtvama i svjedocima, prikazati dosadašnja postignuća i poduzete mjere na područjima promicanja prava žrtava i svjedoka kaznenih djela i prekršaja, kao i umrežavanje organizacija i institucija civilnog društva koje se u svom radu zalažu za promicanje prava žrtava i svjedoka kaznenih djela i prekršaja.

Prvotno se prisutnima obratio zamjenik župana koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, a potom su izlaganje imale Lidija Vuljak, sutkinja Općinskog suda u Koprivnici, Kristina Filipović, policijska službenica za maloljetničku delinkvenciju Policijske uprave koprivničko-križevačke, Antonija Hojt-Ilić iz Ženske sobe Zagreb, Maja Štahan, kooridinatorica Nacionalnog pozivnog centra, te Marina Švagelj-Jažić, voditeljica Udruge „HERA“ Križevci.

Okruglom stolu prisustvovali su stručni djelatnici Centra za socijalnu skrb u Križevcima i Koprivnici,  Zavoda za hitnu medicinu, Općinskog suda u Koprivnici te policijski službenici.



Pisane vijesti