Edukacija djece o pravilnom korištenju sigurnosnog pojasa i autosjedalice

Foto: Pu koprivničko-križevačke 

U četvrtak, 27. rujna, održana su edukativna predavanja djeci u dječjem vrtiću Sv. Josipa u Koprivnici u skupinama Bubamare i Loptice, te učenicima u Osnovnoj školi G. Karlovčana, Područnoj školi za učenike s teškoćama u Đurđevcu. 

Edukativna predavanja bila su usmjerena na sigurno sudjelovanje u prometu u svojstvu pješaka, vozača bicikala i putnika u vozilu. Tijekom edukacije u dječjem vrtiću djeca su naučila kako na siguran način sudjelovati u prometu, a posebice kako se na siguran način moraju prevoziti u vozilima, čemu služi autosjedalica i sigurnosni pojas i koje opasnosti vrebaju ako se nepravilno isti koriste, dok su na demo-sjedalu i autosjedalicama tvrtke BeSafe isprobali kako se trebaju pravilno prevoziti u vozilima. 

Učenicima se osim kretanja pješaka i biciklista, ukazalo na opasnosti korištenja mobitela i nepravilnog odnosno nekorištenja sigurnosnog pojasa. Ovo je bila prigoda da uživo na demo sjedalu isprobaju tko je dovoljno „velik“ da koristiti sigurnosni pojas, a tko od njih treba dodatnu zaštitu u pomoćnom sjedalu. Tijekom edukacije djeci, odgojiteljicama i nastavnicama uručeni su prigodni preventivni materijali.



Pisane vijesti