Obilježavanje Dana policije

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Povodom obilježavanja Dana policije, vjerujemo da su sva događanja koja smo pripremili dostojno uveličali naš Dan policije.

Jučer, 24. rujna, izaslanstvo Policijske uprave koprivničko – križevačke, na čelu s načelnikom Vjekoslavom Štimcem, položilo je vijenac i zapalilo svijeću na Spomeniku hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata u Koprivnici, u spomen na pripadnike Policijske uprave i sve hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu.

U 11 sati u kapelici Svetog Florijana u Koprivnici služena je Sveta misa za poginule i preminule policijske službenike. Misno slavlje predslavio je policijski kapelan vlč. Ozren Bizek.

Obitelji poginulih policijskih službenika te braniteljske udruge proizašle iz redova policije primio je načelnik Policijske uprave sa suradnicima.

U četvrtak, 27. rujna, položit će se vijenci na grobove preminulih pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova.

Danas, 25. rujna, od 12 sati u restoranu Policijske uprave održano je svečano primanje načelnika Policijske uprave Vjekoslava Štimca, kojemu su uz rukovoditelje ustrojstvenih jedinica, nazočili predstavnici institucija s kojima policijska uprava surađuje te kolege iz Republike Mađarske. Na svečanom primanju policijski službenici Maja Gregurović, Ivan Pukec i Mirela Škvorc predstavili su određene policijske poslove, odnosno  liniju rada prevencije, kriminalističke policije i sigurnosti cestovnog prometa.

Nadalje, u sklopu obilježavanja Dana policije, kako bi se što bolje građanima prikazao rad policijskih službenika tijekom obavljanja svakodnevnih zadaća, u prostoru zgrade Policijske uprave postavljena je izložba fotografija policijskog službenika Đure Grčića, a koje prikazuju različite priče i teme iz svakodnevnog rada policije i svih njezinih područja djelovanja.    

Također, ovogodišnji program Dana policije obilježen je i sljedećim događanjima: U subotu, 22. rujna, Policijska uprava je sudjelovala i podržala humanitarnu akciju „Veliko srce za veliki osmjeh“. U  ponedjeljak, 24. rujna, nogometna ekipa Policijske uprave koprivničko – križevačke sudjelovala je na malonogometnom turniru u Zagrebu.

Program obilježavanja Dana policije završava Danom otvorenih vrata u Policijskoj upravi i policijskim postajama, kojom prilikom će djeca dječjih vrtića i škola te zainteresirani građani moći razgledati i upoznati se s radom policije.  

  



Pisane vijesti