Tjedna informacija za 27. kolovoza do 2. rujna 2018.g.

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježena su 24 kaznena djela, od kojih 11 kaznenih djela općeg kriminaliteta, 10 kaznenih djela iz područja zlouporabe opojnih droga, dva kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije i kazneno djelo iz područja kibernetičke sigurnosti. Razriješeno je jedno kazneno djelo općeg kriminaliteta iz ranijeg razdoblja, za koje je prijavljena jedna osoba.  

Kazneno je prijavljeno devet osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Zabilježena su dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih prekršaj držanja životinja bez nadzora i prekršaj drskog ponašanja. Prekršajno su prijavljene tri osobe.

Zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskom natjecanju prijavljeno je pet osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je osam prometnih nesreća, od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Lakše je ozlijeđen vozač bicikla i vozač teretnog automobila.  

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na prometnom sredstvu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 20.000 kuna. 

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečeni maloljetnici mlađih od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

Dobro je podsjetiti

Akcija „Poštujte naše znakove“

Započinje nova školska godina. Na prometnicama će biti veliki broj djece od kojih će mnoga po prvi puta samostalno sudjeluju u prometu na cestama. Djeca će na taj način postati aktivni sudionici u prometu, izloženi svim opasnostima koje cestovni promet nosi sa sobom.

U sklopu akcije „Poštujte naše znakove“ policijski službenici na prometnicama u zonama škola vršiti će pojačan nadzor prometa, a posebno nadzor obveza vozača spram pješaka koji prelaze cestu na obilježenom pješačkom prijelazu, brzine kretanja vozila u zonama škola, prijevoz djece te zaustavljanje i parkiranje vozila u zonama škola. Također, policijski službenici, pripadnici prometnih jedinica mladeži i školskih prometnih jedinica kod ugroženijih škola vršiti će tjelesnu regulaciju prometa. Pozivamo vozače da poštuju prometne propise i pravila i uz poseban oprez prometuju u zonama škola.



Pisane vijesti