Rezultati preventivno-represivne akcije

Foto: Ilustracija 

U srijedu, 25. srpnja, od 9 do 13 sati, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedena je akcija „Nadzor  brzine kretanja vozila, alkoholiziranosti vozača, korištenja sigurnosnog pojasa, mobitela i zaštitne kacige“.  

Tijekom akcije izvršen je nadzor 63 vozača. Ukupno je utvrđeno 47 prometnih prekršaja. Zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola sankcionirana su dva vozača, radi prekoračenja dopuštenih brzina kretanja sankcionirano je 18 vozača, radi nekorištenja sigurnosnog pojasa sankcionirano je 15 vozača, zbog nepropisnog prijevoza djece u vozilima sankcionirana su dva vozača, dok su radi nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom sankcionirana tri vozača. Kontrolirana su tri vozača mopeda koji nisu zatečeni u činjenju prekršaja. U akciji su radi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola iznad 1,50 promila uhićena dva vozača, protiv kojih će tijekom dana 26. srpnja, biti provedeni žurni prekršajni postupci. Najviše vozača prekoračilo je dopuštenu brzinu kretanja u naselju za 30 do 50 kilometara na sat (sedam prekršaja), a potom za 20 do 30 kilometara na sat (šest prekršaja).

Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u 11.40 sati u Ulici grada Vukovara u Đurđevcu kod 57 - godišnjeg vozača koji je upravljao traktorom pod utjecajem alkohola od 2,81 promila.    

Najveća brzina izmjerena je u 11.13 sati u Ulici Mirka Viriusa u Đelekovcu kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 97 kilometara na sat iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat. Tijekom akcije nisu zabilježene prometne nesreće.



Pisane vijesti