Rezultati pojačanog nadzora vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga

Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 957 vozača, dok su utvrđena  ukupno 342 prekršaja, od čega 37 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. 

Foto: Ilustracija 

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke od 10. do 16. prosinca,  proveden je nadzora upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga. Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 957 vozača, dok su utvrđena  ukupno 342 prekršaja, od čega 37 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. 

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola četiri vozača su bila smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstava, četiri vozača bila su uhićena i spram istih su provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su izrečene novčane kazne, zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, a jednom vozaču izrečena je kazna zatvora. 

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u 23.05 sati u Zagrebačkoj ulici u Križevcima, kada je 51 - godišnji vozač bicikla zatečen kako upravlja pod utjecajem alkohola od 2,71 promila.

Tijekom pojačanog nadzora zabilježeno je 13 prometnih nesreća u kojima su dva počinitelja bila pod utjecajem alkohola, a isti su sudjelovali u prometnim nesrećama s materijalnom štetom.



Stranica