Najava pojačanog nadzora kretanja biciklista i pješaka

U četvrtak, 17. siječnja, policijski službenici Postaje prometne policije Koprivnica provoditi će pojačani  nadzor kretanja vozača bicikala i pješaka, te obveze vozača prema pješacima, a s ciljem smanjenja stradavanja rečenih skupina sudionika u prometu


Foto: Ilustracija 
 
U četvrtak, 17. siječnja, policijski službenici Postaje prometne policije Koprivnica provoditi će pojačani  nadzor kretanja vozača bicikala i pješaka, te obveze vozača prema pješacima, a s ciljem smanjenja stradavanja rečenih skupina sudionika u prometu.

Obzirom na povoljne vremenske uvjete, velik broj biciklista svakodnevno sudjeluje u prometu, te često sudjeluje u prometnim nesrećama ili čini prometne prekršaje koji utječu na sigurnost svih sudionika u prometu.

Posebnu pozornost posvetit će  najčešćim prekršajima koje čine vozači bicikala, a to su prekršaji vožnje po nogostupu, nekorištenje biciklističkih staza ili traka, kretanja u nedopuštenom smjeru, nekorištenja ispravnih i propisanih uređaja i opreme, nekorištenja svjetala tijekom noći ili u uvjetima smanjene vidljivosti, vožnja pod utjecajem alkohola i dr. Pješaci kao jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu često čine prekršaje prelaska kolnika van obilježenih pješačkih prijelaza, ne koriste reflektirajuće prsluke i materijale, čime znatno utječu svojoj sigurnosti.

Osim rečenih prekršaja, policijski službenici tijekom pojačanog nadzora sankcionirat će i najteže prometne prekršaje tzv. "četiri ubojice u prometu" - alkohol, brzina, pojas i mobitel.

 

Stranica