U prometnoj nesreći biciklista teško ozlijeđen

Vozač bicikla se nije kretao desnom stranom kolnika već je prešao biciklom na suprotnu stranu kolnika gdje je došlo do udara prednjeg dijela bicikla u osobni automobil


Foto: Ilustracija


U četvrtak, 21. veljače, oko 18.35 sati u Koledincu 24 – godišnjak upravljao je tehnički neispravnim biciklom te nije bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom, krećući se u smjeru Kuzminca. Vozač bicikla se nije kretao desnom stranom kolnika već je prešao biciklom na suprotnu stranu kolnika gdje je došlo do udara prednjeg dijela bicikla u osobni automobil VW Passat koprivničke registracijske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljala 22 - godišnja vozačica. Vozač bicikla zadobio je teške tjelesne ozljede te mu je u Općoj bolnici Koprivnica vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu. Vozačica osobnog automobila nije bila pod utjecajem alkohola.
Protiv vozača bicikla biti će pokrenut prekršajni postupak.

Dobro je podsjetiti

Biciklisti – budite oprezni
 
Biciklom se obavezno treba kretati biciklističkim stazama, pješačko-biciklističkim stazama i biciklističkim trakama. Ukoliko se biciklista kreće prometnicom bez staza ili traka za kretanje biciklista, potrebno je kretati se uz desni rub kolnika u pravcu kretanja.
Prilikom skretanja potrebno je pogledom preko ramena provjeriti da se to može učiniti te potom dati znak lijevom ili desnom rukom ostalim vozačima o namjeri skretanja.
Također, apeliramo da prilikom upravljanja biciklima koriste reflektirajuće prsluke ili reflektirajuću biciklističku odjeću, te da za vrijeme vožnje na biciklima imaju upaljena prednja bijela i stražnja crvena svjetla na biciklima, kako bi  što bili uočljiviji.
 
 

Stranica