Rezultati pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa

Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 57 teretnih vozila.


Foto: Ilustracija
 

Od 18. do 24. veljače, na području PU koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa. Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 57 teretnih vozila. Ukupno je utvrđeno 12  prekršaja vozača teretnih vozila iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega pet prekršaja vezanih uz pretovar, tri prekršaja korištenja mobitela u vožnji, jedan prekršaj prekoračenja brzine i tri ostala prekršaja. 

Iz oblasti Zakona o radnom vremenu, obveznim odnosima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu utvrđeno je 12 prekršaja od čega tri prekršaja manipulacije tahografima, pet prekršaja vezana uz vrijeme upravljanja i četiri prekršaja vezana uz nedostatnu dokumentaciju vozača (neposjedovanje potrebitog broja tahografskih listića). 

Tijekom pojačanog nadzora zabilježene su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom u kojima su sudjelovali vozači teretnih vozila, od čega su isti evidentirani kao počinitelji u dvije prometne nesreće koje su se dogodile uslijed nepropisnog kretanja vozila kolnikom i ne držanja dovoljnog razmaka od desnog ruba kolnika.



Stranica