Edukacija traktorista u Đelekovcu

Pozivaju se  vlasnici traktora, radnih strojeva i prikolica da iskoriste priliku i tehnički pregled obave u svojim općinama

Foto: Ilustracija

U sklopu  obilazaka tehničkih pregleda traktora na terenu, danas, 5. lipnja, u Đelekovcu  policijska službenica Postaje prometne policije Koprivnica održala je tribinu na temu sigurno kretanje traktorom u prometu.
 
Vozači traktora upoznati su s korisnim savjetima vezanim za sudjelovanje u prometu. Najčešći prekršaji koje čine vozači traktora su: upravljanje pod utjecajem alkohola, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, neregistriranim i tehnički nepregledanim traktorima. Također, česte izmjene kišnih i sunčanih razdoblja, dodatno povećavaju rizike za prometne nesreće, kojima pogoduje iznošenje blata na cestu na kotačima traktora nakon poljoprivrednih radova, a svi vozači koji se traktorom uključuju na cestu, sukladno zakonskim odredbama, obvezni su ukloniti blato s kotača.
 
Tijekom mjeseca lipnja provest će se tehnički pregledi traktora:

Od 4. do 7. lipnja - Koprivnički Bregi
Od 5. do 10. lipnja - Đelekovec
Od 10. do 14. lipnja - Gola
11. i 12. lipnja - Sigetec
 
Pozivaju se  vlasnici traktora, radnih strojeva i prikolica da iskoriste priliku i tehnički pregled obave u svojim općinama. 
 

Stranica