Najava preventivno-represivne akcije nadzora vozača mopeda, motocikala, bicikala i kretanje pješaka

Postaja prometne policije Koprivnica će u utorak, 27. kolovoza, provoditi preventivno-represivnu akciju nadzora vozača mopeda, motocikala, bicikala i kretanje pješaka

Foto: Ilustracija

Tijekom polugodišta ove godine na području Postaje prometne policije Koprivnica zabilježene su 172 prometne nesreće od kojih 60 s ozlijeđenim osobama i 112 s materijalnom štetom. U rečenim nesrećama 19 osoba zadobilo je teške, a 56 osoba lake tjelesne ozljede.

Vozači mopeda i motocikla sudjelovali su tijekom šest mjeseci osam prometnih nesreća, od toga u sedam nesreća s ozlijeđenim osobama i jednoj s materijalnom štetom, u istima su četiri osobe zadobile teške, a četiri lake tjelesne ozlijede. Od osam vozača mopeda/motocikla sudionika prometnih nesreća, jedan vozač je bio pod utjecajem alkohola.

Biciklisti su sudjelovali u 17 prometnih nesreća, 15 s ozlijeđenim osobama i dvije s materijalnom štetom. Tom prilikom devet biciklista je zadobilo teške, a šest lakše tjelesne ozlijede. Najčešća vrsta prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači bicikala bio je nalet na biciklistu, a najčešći uzrok nepropisno uključivanje u promet. Pod utjecajem alkohola bila su tri vozača bicikala sudionika prometnih nesreća.

Pješaci su sudjelovali u šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i jednoj s materijalnom štetom, a u kojima su tri pješaka zadobilo teške, a tri pješaka lake tjelesne ozljede. Vozači osobnih automobila prouzročili su šest prometnih nesreća, a jednu prometnu nesreća izazvala je pješakinja te se najčešće radilo o naletu na pješaka.

S ciljem što veće sigurnosti rečene kategorije sudionika u prometu, Postaja prometne policije Koprivnica će u utorak, 27. kolovoza, provoditi preventivno-represivnu akciju nadzora vozača mopeda, motocikala, bicikala i kretanje pješaka.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila