Provedena preventivna akcija "Dan ljubaznosti u prometu"

Cilj preventivne akcije „Dan ljubaznosti u prometu“ je senzibilizirati vozače motornih vozila na stradavanje pješaka u prometu

Foto: Pu koprivničko-križevačka i Grad Koprivnica

Danas, 29. listopada, od 10 do 12 sati, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedena je preventivna akcija “Dan ljubaznosti u prometu“.
 
Preventivnu akciju zajednički su proveli policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke s predstavnicima gradova Đurđevac, Koprivnica i Križevci.
 
Akcijom su bili obuhvaćeni pješački prijelazi na Trgu J. J. Strossmayera i Trgu sv. Florijana u Križevcima, Trgu sv. Jurja i Ulici Đure Basaričeka u Đurđevcu te u Ulici dr. Željka Selingera i Ulici braće Radića u Koprivnici.
 
U sklopu akcije policijski službenici i predstavnici gradova nagradili su 60 vozača koji su zaustavili svoja vozila i propustili pješake na obilježenim pješačkim prijelazima.
 
Gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž građanesu  nagrađivali Koprivničkim godišnjakom, gradonačelnik grada Križevaca Mario Rajn vozače je nagradio čokoladnim pralinama, dok je gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči s djelatnikom grada Đurđevca Tihomirom Robotić vozače nagradio privjescima za ključeve s amblemom grada Đurđevca.
 
Policijski službenici su vozače koji su poštivali prometne propise i propustili pješake na pješačkim prijelazima nagradili blokovima i penkalima.  Na posljedice kršenja prometnih propisa, putem prigodno izrađenog letka, upozoreno je osam vozača.
 
Cilj preventivne akcije „Dan ljubaznosti u prometu“ je senzibilizirati vozače motornih vozila na stradavanje pješaka te istima ukazati na činjenicu da nepoštivanje prometnih propisa i nepropuštanje pješaka koji se kreću ili se spremaju kretati obilježenim pješačkim prijelazima uvelike doprinosi teškom stradavanju pješaka u prometu na cestama.
 
Građani su izrazili zadovoljstvo provedbom preventivne akcije.
 
 


 

Pisane vijesti | Promet i vozila