Tijekom božićnih blagdana zabilježeno šest prometnih nesreća

Na području Policijske uprave od 24. do 27. prosinca zabilježeno je šest prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća s poginulom osobom, dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe ozlijeđene i tri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.  
 
Prometna nesreća s poginulom osobom
 
U utorak, 24. prosinca, oko 11 sati, u mjestu Guščerovec 40 – godišnji vozač upravljao je teretnim vozilom MAN zagrebačke registarske oznake. Uslijed nepropisne vožnje unazad, stražnjim djelom udario je 69 – godišnjeg pješaka koji je pao na tlo te je došlo do prelaska stražnjih kotača preko tijela pješaka. U prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao pješak, tijelo je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Bjelovar zbog vršenja obdukcije. Vozač teretnog vozila nije bio pod utjecajem alkohola te mu je u Domu zdravlja Križevci vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 40 – godišnjeg vozača će bit podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
Zbog vršenja očevida prometne nesreće dio ceste bio je zatvoren za sav promet. Promet se preusmjeravao na lokalne puteve.
 
Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama
 
U srijedu, 25. prosinca, oko 17.30 sati, u mjestu Velika Mučna 30 – godišnji vozač pod utjecajem alkohola 2,84 promila, prije položenog vozačkog ispita upravljao je neregistriranim mopedom Generic Trigger. Krećući se Kolodvorskom ulicom u smjeru Reke došlo je do slijetanja mopeda van kolnika. Vozač je zadobio ozljede, čija će kvalifikacija ozljeda biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije i protiv njega bit će pokrenut prekršajni postupak.

U četvrtak, 26. prosinca, oko 13.10 sati u Koprivnici 23 – godišnji vozač upravljao je neregistriranim motociklom Yamaha, krećući se makadamskim djelom Ulice Zvirišće u smjeru Ulice doktor Nikole Sertića. Uslijed neprilagođene brzine motociklom je prešao na suprotnu stranu kolnika te se sudario s osobnim automobilom Ford kojim je iz suprotnog smjera upravljao 54 – godišnji vozač. Vozač motocikla zadobio je lakše ozljede i protiv njega bit će pokrenut prekršajni postupak.

Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
U utorak, 24. prosinca, oko 19.02 sati, u Koprivnici u Ulici Braće Radić 34 – godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,93 promila, upravljao je osobnim automobilom Daewoo koprivničke registarske oznake. Uslijed nepropisne vožnje unazad, stražnjim djelom udario je u nepropisno parkirani osobni automobil Audi, koprivničke registarske oznake. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i uhićen. Vozaču Audia naplaćena je novčana kazna u domeni njegove prekršajne odgovornosti. U srijedu, 25. prosinca, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici – Stalna služba Đurđevac doveden je 34 – godišnji vozač koji je kažnjen kaznom zatvora 15 dana, uvjetno 12 mjeseci, novčanom kaznom od 5.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije devet mjeseci.    

U četvrtak, 26. prosinca, oko 16.45 sati, u Legradu 53 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Citroen koprivničke registarske oznake kroz vikend naselje Šoderica krećući se makadamskim putem. Dolaskom do raskrižja sa lokalnom cestom oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu VW kojim je upravljao 91 – godišnji vozač iz smjera Đelekovca. Uslijed čega je došlo do udara prednjeg djela Citroena u VW.  Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

U četvrtak, 26. prosinca, oko 22.20 sati, u Budrovcu, u Bilogorskoj ulici 21 – godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,91 promila, upravljao je osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake u smjeru Čepelovca. Uslijed nepropisnog kretanja osobni automobil je sletio van kolnika, udario u prometni znak i  betonski nosač te se prevrnuo na krov. Vozač je uhićen te će protiv njega bit  pokrenut prekršajni postupak.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila