Promet: Zabilježeno pet prometnih nesreća

Na području policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj su četiri osobe lakše ozlijeđene i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

Na području policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj su četiri osobe lakše ozlijeđene i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.  
 
Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama
 
U petak, 3. siječnja, oko 8.50 sati, u Herešinu, u Ulici Hrvatske državnosti 33 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Mercedes varaždinske registarske oznake krećući se u smjeru Marovske ulice. Uslijed neprilagođene brzine kretanja prešao je na suprotnu stranu kolnika te udario u bočnu stranu radnog stroja JCB zagrebačke registarske oznake kojim je upravljao 30 - godišnji vozač u smjeru Koprivnice. Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđeno četvero putnika u automobilu Mercedes (Ž-2000., Ž- 2016., M- 2017. i M- 2019.g), a koji prilikom prijevoza nisu bili vezani sigurnosnim pojasevima te djeca nisu bila smještena u autosjedalice. Protiv 33 - godišnjeg vozača biti će pokrenut prekršajni postupak. 

Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
U subotu, 4. siječnja, oko 11.30 sati, u Botovu 25 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Seat koprivničke registarske oznake. Uslijed neprilagođene brzine osobni automobil je sletio van kolnika u polje i prevrnuo se na krov. Protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
U subotu, 4. siječnja, oko 13.20 sati, u Peterancu 21 –godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola od 0.07 promila osobnim automobilom Honda koprivničke registarske oznake krećući se Ulicom Braće Radića u smjeru Drnja. Uslijed neprilagođene brzine vozilo je sletjelo van kolnika i prednjim djelom udarilo u betonski stup. Protiv vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.

U nedjelju, 5. siječnja, oko 3.15 sati, na cesti Subotica Podravska – Cvetkovec 26 – godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Bmw koprivničke registarske oznake pod utjecajem alkohola od 1.07 promila. Uslijed nepropisnog skretanja na parkiralište došlo je do sudara s osobnim automobilom Ford njemačke registarske oznake kojim je upravljao 42 – godišnji vozač, a koji je bio u punoj fazi pretjecanja Bmw-a. protiv vozačice će biti pokrenut prekršajni postupak.

U nedjelju, 5. siječnja, oko 8.55 sati, u Križevcima, u Ulici kralja Tomislava 36 – godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Fiat križevačke registarske oznake. Uslijed neprilagođene brzine prilikom skretanja na prostor benzinske postaje osobnim automobilom je udarila u prometni znak i koš za smeće. Protiv vozačice bit će pokrenut prekršajni postupak.  
 

Stranica