Promet: Tijekom vikenda zabilježeno šest prometnih nesreća

Na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.     
 
Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama
 
U petak, 17. siječnja, oko 14.45 sati, u mjestu Srednji Dubovec 32 – godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Bmw zagrebačke registarske oznake. Uslijed ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu prednjom stranom vozila udarila je u stražnji dio osobnog automobila Hyundai križevačke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljala 31 – godišnja vozačica. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 81 – godišnja putnica u osobnom automobilu Hyundai. Protiv vozačice koja je prouzročila prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
U nedjelju, 19. siječnja, oko 16.15 sati, u Molvama u Ulici Ključeci 22 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake. Uslijed neprilagođene brzine osobni automobil je sletio van kolnika na nogostup, prednjim dijelom vozila udario u betonsku žardinjeru ukrasnog drva te se prevrnuo na krov. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen vozač i 21 – godišnja putnica. Protiv vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
U petak, 17. siječnja, oko 7.15 sati, u Suhoj Kataleni 39 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom VW Transporter koprivničke registarske oznake. Uslijed nepropisnog mimoilaženja došlo je do kontakta bočnim ogledalima s teretnim automobilom Renault Master zagrebačke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 36 – godišnji vozač. Protiv obojice vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
U petak, 17. siječnja, oko 7.30 sati, u Đurđevcu u Ulici Veliki Kostanj 18 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom VW Cady zagrebačke registarske oznake. Uslijed neprilagođene brzine osobni automobil je sletio van kolnika. Vozač je napustio mjesto događaja te se naknadno javio u nadležnu policijsku postaju. Protiv vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
U petak, 17. siječnja, oko 22.15 sati, u Križevcima u Varaždinskoj ulici 55 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Mazda križevačke registarske oznake u smjeru Guščerovca. Uslijed neprilagođene brzine osobni automobil je sletio van kolnika u odvodni kanal. Vozač je upravljao pod utjecajem alkohola od 1,31 promil. Protiv vozača bit će pokrenut prekršajni postupak. 
 
U subotu, 18. siječnja, oko 00.15 sati, u Koprivnici u Bilogorskoj ulici 48 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Audi njemačke registarske oznake. Uslijed neprilagođene brzine osobni automobil je sletio van kolnika na travnatu površinu te prednjom stranom vozila udario u metalni stup javne rasvjete. Vozač je očitana koncentracija alkohola u organizmu od 1,44 promila te mu je u Općoj bolnici Koprivnica vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja točne koncentracije alkohola u organizmu. Protiv vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.  
 

Pisane vijesti | Promet i vozila