Promet: Tijekom vikenda zabilježene tri prometne nesreće

Na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.  
 
Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom
 
U petak, 31. siječnja, oko 18.55 sati, u Koprivnici 82 – godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola od 1,50 promila osobnim automobilom Renault koprivničke registarske oznake, krećući se zaobilaznom cestom iz smjera Štaglinca u smjeru Križevačke ceste. Dolaskom do raskrižja s kružnim tokom prometa, uslijed nepropisnog kretanja vozilom je sletio na zelenu površinu u sredini kružnog toka i prednjom stranom vozila udario u stup javne rasvjete. Vozač je lakše ozlijeđen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
U petak, 31. siječnja, oko 10.55 sati, u Peterancu 40 – godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola od 0,89 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta osobnim automobilom Peugeot koprivničke registarske oznake. Uslijed nepropisnog kretanja osobni automobil je sletio van kolnika u odvodni kanal. Protiv vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.

U subotu, 1. veljače, oko 18.20 sati, u Koprivnici 59 – godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola od 2,41 promil osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake krećući se Starogradskom ulicom u smjeru kružnog toka. Dolaskom do kružnog toka, uslijed ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu prednjom stranom vozila udario je u stražnju stranu automobila Proton koprivničke registarske oznake, kojim je u istom smjeru upravljao 61 – godišnji vozač, a koji je zaustavio vozilo radi propuštanja vozila u kružnom toku. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću smješten je u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila