Oprezno u prometu!

Brzinu kretanja vozila prilagodite uvjetima na kolniku, smanjite brzinu kretanja i povećajte razmak između vozila

Foto: Ilustracija

Zbog najavljenog pogoršanja vremenskih prilika sredinom tjedna, najava kiše, susježnjice i niske jutarnje temperature, moguće su poteškoće u odvijanju cestovnog prometa jer u takvim okolnostima kolnik je vlažan, sklizak i hladan, a poradi temperaturnih razlika između jutarnjih i podnevnih sati moguća je i poledica na pojedinim dionicama cesta.

Mole se građani da u takvim okolnostima brzinu kretanja svojih vozila prilagode vidljivosti i uvjetima na kolniku, smanje brzinu kretanja i povećaju razmak između vozila.

Potrebno je izbjegavati nagla kočenja, proklizavanja kotača te nepotrebna pretjecanja vozila.

U slučaju pojave mraza očistite led s vjetrobranskih i ostalih stakala na svojem vozilu, a vozači teretnih vozila u obvezi su ukloniti vodu, snijeg i led sa cerada svojih vozila.

Svim vozačima i putnicima u motornim vozilima savjetujemo korištenje sigurnosnog pojasa, te prijevoz djece u sigurnosnim auto-sjedalicama. Vozače i pješake molimo da tijekom sudjelovanja u prometu ne koriste mobitele i slične uređaje koji odvlače pozornost.
 
U slučaju konzumacije alkoholnih pića vozače motornih vozila, kao i ostale sudionike u prometu, savjetujemo da ne sudjeluju u prometu na cestama, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taxi-vozila odnosno institut „dogovornog vozača“.
 
Za poseban oprez tijekom sudjelovanja u prometu molimo mlade vozače i osobe starije životne dobi.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila