Koprivnica: Osiguranje nogometne utakmice

U Koprivnici je odigrana nogometna utakmica između NK Slaven Belupo i HNK Hajduk, na kojoj je bilo nazočno oko 3000 navijača, od kojih 800 gostujućih

Foto: Ilustracija

U subotu, 15. veljače, od 17.30 do 19.20 sati, na gradskom stadionu u Koprivnici odigrana je nogometna utakmica između NK Slaven Belupo i HNK Hajduk, na kojoj je bilo nazočno oko 3000 navijača, od kojih 800 gostujućih.

Tijekom osiguranja utakmice četvero gostujućih navijača dovedeno je u prostorije policije, jedna navijačica zbog prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (omalovažavanje i vrijeđanje policijskih službenika) i tri navijača radi prekršaja iz članka 4. Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima (dva zbog posjedovanja marihuane i jedan zbog posjedovanja hašiša).
Izdana im je mjera opreza zabrane prisustvovanja nogometnim utakmicama HNK Hajduk i hrvatske nogometne reprezentacije osam dana te će biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom odjelu općinskog suda.

Tijekom utakmice gostujući navijači aktivirali su 11 pirotehničkih sredstava te se provodi kriminalističko istraživanje.   
 
 

Pisane vijesti