Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda ukupno su utvrđena 154 prometna prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 24. do 27. travnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, do kojih je došlo uslijed oduzimanja prednosti prolaska i brzine neprimjerene uvjetima.
 
Tijekom vikenda ukupno su utvrđena 154 prometna prekršaja od kojih 21 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj odbijanja ispitivanja prisutnosti droga u organizmu, 82 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
 
Tijekom provedbe pojačanog nadzora jedan vozač je bio uhićen, a jedan vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
U petak je proveden žurni prekršajni postupak spram 28-godišnjeg vozača koji je u četvrtak, 23. travnja, u 21.30 sati u Kolodvorskoj ulici u Rasinji zatečen kako upravlja neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom prije stjecanja prava i pod utjecajem alkohola od 2,29 promila. U žurnom prekršajnom postupku na Općinskom sudu u Koprivnici vozač je kažnjen novčanom kaznom od 12.200 kuna, kaznom zatvora u trajanju od 45 dana uvjetno na 12 mjeseci i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije 12 mjeseci.
 
Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak, 24. travnja, u 18.17 sati na državnoj cesti broj 2, u Ulici Vladimira Nazora u Budančevici, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 123 kilometara na sat iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 70 kilometara na sat.  
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 26. travnja, u 3 sata, na cesti Koprivnica - Peteranec, kod 54 - godišnjeg vozača koji je upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, pod utjecajem alkohola od 2,59 promila. Vozač je bio uhićen.
 
Tijekom provedbe nadzora prometa u činjenju prekršaja zatečen je jedan recidivista, koji je počinio prekršaj upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme kada mu je vozačka dozvola oduzeta. 
Tijekom provedbe nadzora prometa vikendom, dva mlada vozača sankcionirana su radi upravljanja vozilima za vrijeme kada u organizmu imaju alkohola (0,00 do 0,50 g/kg – 2). 
 
U subotu, 25. travnja, u 16.40 sati, u Selnici Podravskoj zatečen je 23 - godišnji, mladi vozač kako upravlja traktorom pod utjecajem alkohola od 0,19 promila.  Mladi vozači sankcionirani su i radi prekoračenja dopuštenih brzina kretnja (2).
 
Dobro je podsjetiti

Apeliramo na sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa, radi svoje sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu

 

 

 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila