Produženi vikend: Poštujte odluke stožera civilne zaštite

Zahvaljujemo građanima koji poštuju Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i odgovornim ponašanjem vode računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice

Foto: Ilustracija

Pred nama je Međunarodni praznik rada i vikend, no unatoč tome što je stanje u Koprivničko – križevačkoj županiji povoljno, nije vrijeme za opuštanje te Policijska uprava koprivničko - križevačka poziva građane da i dalje budu odgovorni te da ovaj produženi vikend provedu kod kuće.

Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i dalje su na snazi, a odnose se na zabrane javnih okupljanja, zabranu okupljanja više od pet osoba na jednom mjestu, te strogog ograničenja zadržavanja na javnim prostorima.

Molimo vas da tijekom produženog vikenda za boravak na zraku i kratku šetnju odaberete mjesta na kojima neće biti puno ljudi.

Također, naglašavamo da je za putovanje na područja drugih županija potrebno imati valjanu e-propusnicu.

Policijski službenici će u suradnji sa članovima lokalnih Stožera civilne zaštite obilaziti parkove, izletišta, područja uz rijeke, područja uz šume i sve druge javne površine pogodne za okupljanja građana, te će postupati u skladu sa odredbama svih odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Apeliramo na građane da se pridržavaju preporuka fizičkog distanciranja, korištenja zaštitne opreme i drugih zaštitnih mjera. 

Zahvaljujemo građanima koji poštuju Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i odgovornim ponašanjem vode računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica