Održana tribina na temu sigurnog sudjelovanja vozača traktora u prometu

Policijske službenice za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica održale su tribinu u Hudovljanima i Koprivničkim Bregima

Foto: PU koprivničko-križevačka

Jučer, 2.lipnja, u sklopu obilaska tehničkih pregleda traktora izvan stanice za tehnički pregled vozila policijske službenice za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica održale su tribinu u Hudovljanima i Koprivničkim Bregima na temu sigurnog sudjelovanja vozača traktora u prometu.
 
Obzirom da su poljoprivredni radovi u šumama i poljima u punom tijeku, često se na prometnice nanosi zemlja i blato, a što znatno utječe na sigurnost prometa svih sudionika. Kako bi se izbjegle teže posljedice, vozače traktora upozoravamo da su dužni prilikom uključenja sa zemljane ceste na cestu sa suvremenim kolničkim zastorom zaustaviti vozilo i ukloniti blato s kotača, a u slučaju nepoštivanja ove odredbe propisana je novčana kazna od 1000 kn.
Također, skrećemo pozornost svim vozačima traktora na odgovorno ponašanje u prometu, da ne prevoze djecu na traktorima i radnim strojevima,  da češće izvršavaju dnevne preventivne tehničke preglede traktora i priključnih vozila, te da ne konzumiraju alkohol prije početka upravljanja vozilom.

Pozivaju se svi vlasnici traktora da iskoriste priliku pristupiti tehničkim pregledima u njihovim općinama. 
Tehnički pregledi će biti provedeni:
1.- 5. lipnja - Koprivnički Bregi
3. - 8. lipnja - Đelekovec
4. lipnja - Hlebine
11. - 12. lipnja - Gotalovo
15. - 19. lipnja - Gola
15. i 16. lipnja - Sigetec

Pisane vijesti | Promet i vozila