Info-točka: Novigrad Podravski

Policijska službenica održala je info točku u Novigradu Podravskom na temu tzv. „4 ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, pojas i mobitel) i početak nove školske godine 

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas, 2. rujna, policijska službenica za prometnu preventivu Postaje prometne policije Koprivnica, održala je info točku u Novigradu Podravskom na temu tzv. „4 ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, pojas i mobitel) i početak nove školske godine u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“.
 
Vozačima i ostalim građanima skrenuta je pozornost na pravilno i sigurno sudjelovanje u prometu, te je održana kratka edukacija o negativnim utjecajima alkohola na vozače i posljedicama upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
 
Prisutnima je skrenuta pozornost na pravilan prijevoz djece, pravilno kretanje djece u prometu prilikom odlaska u školu i povratka kući. Roditelji su upućeni kako sigurno vršiti prijevoz djece, a posebno im je skrenuta pozornost na prilagođavanje brzine kretanja vozila u zonama škola i vrtića, obzirom da će s početkom školske godine, znatno se povećati frekvencija vozača bicikala, pješaka, ali i ostalih sudionika u prometu.
 
Također, roditelji i stariji učenici upozoreni su da trebaju biti primjer u poštivanju prometnih pravila, te da djeci koja se po prvi put pojavljuju kao samostalni sudionici u prometu  ukažu na dobre i loše primjere ponašanja u prometu.

 

Pisane vijesti | Promet i vozila