Rezultati pojačanog nadzora prometa - Biciklista upravljao pod utjecajem alkohola od 2,41 promil

Ukupno je utvrđeno 255 prometnih prekršaja 

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 4. do 7. rujna, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježena je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom, do koje je došlo zbog nedovoljne udaljenosti između vozila prilikom vožnje u slijedu.

Vozači pod utjecajem alkohola i mladi vozači nisu činili prometne nesreće.

Ukupno je utvrđeno 255 prometnih prekršaja od kojih 23 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 140 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 37 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i devet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora dva su vozača bila smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok su dva vozača bila uhićena. Provedena su dva žurna prekršajna postupka. Dva vozača su predana u zatvor u Bjelovar.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 5. rujna, u 18.05 sati, na DC 28, u mjestu Kenđelovec, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 133 kilometara na sat iako je brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 6. rujna, u 22.25 sati, u Ulici braće Radića u Koprivnici, kod 31 - godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,41 promil. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja zatečena su dva recidivista, protiv kojih su provedeni žurni prekršajni postupci. Recidivisti su počinili ukupno tri prometna prekršaja od kojih dva prekršaja upravljanja vozilima prije stjecanja prava i jedan prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola.

Tijekom pojačanog nadzora vikendom izvršen je nadzor 37 mladih vozača kojom prilikom je utvrđeno šest prekršaja od kojih pet  prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i prekršaj nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, i nadalje, pozornost posvećivati činjenju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno tzv. „4 glavnim ubojicama u prometu“, kao i nadzoru mladih vozača, vozača mopeda i motocikala, te recidivista.

Posebna pozornost tijekom rujna biti će posvećena nadzoru prometa u zonama škola.

Zbog početka školske godine, sve sudionike u prometu pozivamo na poštivanje prometnih propisa i povećan oprez u zonama škola.
 

Priopćenja | Promet i vozila