Rezultati pojačanog nadzora prometa - Biciklista upravljao pod utjecajem alkohola od 2,06 promila

Ukupno je utvrđeno 218 prometnih prekršaja 

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 11. do 14. rujna, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Uzroci događanja ovih nesreća bili su vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, nepropisno uključivanje u promet i nepropisno kretanje kolnikom.

Jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom prouzročio je vozač pod utjecajem alkohola.

Ukupno je utvrđeno 218 prometnih prekršaja od kojih 21 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 109 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora tri vozača su bila uhićena i protiv njih su provedena tri žurna prekršajna postupka u kojima su dva vozača kažnjena visokim novčanim kaznama i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 12. rujna, u 2.16 sati na DC 41, u mjestu Majurec, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 132 kilometra na sat iako je u brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 60 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak, 11. rujna, u 16.42 sati, u Ulici Đure Basaričeka u Đurđevcu, kod 41-godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,06 promila. Vozač je bio isključen iz prometa.

Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja zatečen je jedan recidivista (upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola).

Tijekom pojačanog nadzora vikendom izvršen je nadzor 36 mladih vozača kojom prilikom je utvrđeno osam prekršaja od kojih prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (0,50 do 1,00 g/kg – 1), tri  prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepoštivanja značenja prometnog znaka i prekršaj neposjedovanja vozačke dozvole.

Najveća koncentracija alkohola kod mladog vozača utvrđena je u subotu, 12. rujna, u 0.05 sati, u Ulici Petra Preradovića u Križevcima, kada je 21-godišnji, mladi, vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 0,82 promila.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, i nadalje, pozornost posvećivati činjenju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno tzv. „4 glavnim ubojicama u prometu“, kao i nadzoru mladih vozača, vozača mopeda i motocikala, te recidivista.

Posebna pozornost tijekom rujna biti će posvećena nadzoru prometa u zonama škola.
 

Priopćenja | Promet i vozila