Promet: U protekla 24 sata zabilježene tri prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.
 
Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom
 
Jučer, 9. studenoga, oko 12.15 sati, u Virju u Ulici Ante Starčevića 49-godišnji vozač upravlajo je teretnim vozilom Citroen koprivničke registarske oznake. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Mitrovica oduzeo je prednost prolaska 57-godišnjoj biciklistkinji koja se nepropisno kretala nogostupom. Tom prilikom došlo je do kontakta vozila i bicikla te pada biciklistkinje na kolnik. U prometnoj nesreći biciklistkinja je lakše ozlijeđena, a protiv oboje vozača bit će pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti. 
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom

Jučer, 9. studenoga, oko 18.25 sati, u Križevcima na Trgu J.J.Strossmayera 42-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Peugeot zagrebačke registarske oznake u smjeru raskrižja s Ulicom Petra Zrinskog. Uslijed neprilagođene brzine osobni automobil je udario u stražnju stranu osobnog automobila Opel križevačke registarske oznake, kojim je u istom smjeru upravljao 42-godišnji vozač, a koji bio zaustavljen radi prometne situacije te je od siline udarca odbačen i prednjom stranom vozila udario u stražnju stranu osobnog automobila Kia križevačke registarske oznake, kojim je u istom smjeru upravljao 19-godišnji vozač, a koji je bio zaustavljen na kolniku radi upaljenog crvenog svjetla na semaforu. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću bio je pod utjecajem alkohola od 2,54 promila te je uhićen i smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 9. studenoga, oko 22.05 sati, u Kalinovcu u Kolodvorskoj ulici na parkiralištu 43-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom VW Passat koprivničke registarske oznake te uslijed nepropisne vožnje unazad udario u osobni automobil Audi koprivničke registarske oznake, koji je bio propisno parkiran. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila