Rezultati akcije "Dan bez alkohola"

Tijekom akcije izvršen je nadzor 118 vozača od kojih je 96 vozača podvrgnuto ispitivanju prisutnosti alkohola u organizmu

Foto: Ilustracija

Dana, 11./12. studenoga, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, u sklopu pojačanog nadzora  alkoholiziranosti vozača povodom proslave „Martinja“, provedena je akcija „Dan bez alkohola“.
 
Tijekom akcije izvršen je nadzor 118 vozača od kojih je 96 vozača podvrgnuto ispitivanju prisutnosti alkohola u organizmu. U akciji je utvrđeno i sankcionirano 56 prometnih prekršaja, od čega sedam prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.
 
Pod utjecajem alkohola u koncentracijama od 0,50 do 1,00 g/kg bila su dva vozača, pod utjecajem alkohola u koncentracijama od 1,00 do 1,50 g/kg bila su tri vozača, dok su pod utjecajem alkohola u koncentracijama iznad 1,50 g/kg bila dva vozača.
 
Mladi vozači nisu zatečeni kako upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola.
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u srijedu, 11. studenoga, u 10.30 sati, na Bjelovarskoj cesti u Koprivnici, kod 59-godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,07 promila, pri čemu je pao s bicikla. Vozač nije zadobio tjelesne ozljede, a na biciklu nije nastupila materijalna šteta. Vozač je bio isključen iz daljnjeg sudjelovanja u prometu.
 
Ističemo i zaticanje 64-godišnjeg vozača koji je u srijedu, 11. studenoga, u 8.52 sati, u Ulici Lipovčica u Križevcima zatečen kako upravlja osobnim automobilom, za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, pod utjecajem alkohola od 1,32 promila. Vozač je bio uhićen te je protiv njega proveden žurni prekršajni postupak u kojem mu je izrečena mjera opreza zadržavanja u trajanju od 15 dana i predan je u zatvor u Bjelovaru.
 
Tijekom akcije sankcioniran je i 21 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Tijekom 11./12. studenoga 2020. g. nisu zabilježene prometne nesreće.
 
Kako vozači pod utjecajem alkohola i nadalje u velikom broju sudjeluju u prometu na cestama i pri tome čine prometne nesreće, Policijska uprava koprivničko-križevačke nastavlja s provedbom pojačanog nadzora prometa povodom proslave „Martinja“ do 16. studenoga 2020. godine.
 
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila