U protekla 24 sata zabilježena prometna nesreća s materijalnom štetom

Vozačica koja je prouzročila prometnu nesreću napustila je mjesto događaja te je naknadno pronađena i protiv nje će biti pokrenut prekršajni postupak

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.
 
Prometna nesreća s materijalnom štetom
 
Jučer, 30. studenoga, oko 12 sati, u Koprivnici na Trgu bana Josipa Jelačića 40-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Audi koprivničke registarske oznake. Uslijed nepropisnog uključivanja u promet vožnjom unazad s obilježenog parkirališnog mjesta preko pune uzdužne crte na suprotnu stranu kolnika, stražnjom stranom vozila udarila je u osobni automobil Renault koprivničke registarske oznake kojim je u smjeru semaforiziranog raskrižja upravljala 19-godišnja vozačica. Vozačica koja je prouzročila prometnu nesreću napustila je mjesto događaja te je naknadno pronađena i protiv nje će biti pokrenut prekršajni postupak. 

Dobro je podsjetiti

Obveze vozača kod događanja prometnih nesreća s materijalnom štetom
 
Ponovno podsjećamo vozače da su u slučaju događanja prometne nesreće s materijalnom štetom dužni, ukoliko je to moguće, vozila ukloniti s kolnika, omogućiti normalno odvijanje prometa, te popuniti i potpisati Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima prije nego napuste mjesto prometne nesreće.  U slučaju da na mjestu prometne nesreće nema vlasnika vozila ili druge oštećene stvari, vozač je dužan tom vlasniku ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je izazvao prometnu nesreću.

 

Pisane vijesti | Promet i vozila