U protekla 24 sata zabilježene četiri prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Prometne nesreće s materijalnom štetom

Jučer, 9. siječnja, oko 12.50 sati, u Koprivnici na Varaždinskoj cesti 28-godišnji vozač upravljao je skupom vozila (teretni automobil Renault i prikolica Pongratz koprivničkih registarskih oznaka). Prilikom nepropisnog uključivanja u promet vožnjom unazad nije propustio osobni automobil Hyundai koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 54-godišnji vozač krećući se u smjeru Zagrebačke ulice. Tom prilikom došlo je do udara stražnjeg dijela prikolice u bočnu stranu osobnog automobila, koji je sletio van kolnika i udario u dvorišnu ogradu, dok je prikolica udarila u betonski stup javne rasvjete. Vozaču skupa vozila koji je prouzročio prometnu nesreću naplaćena je novčana kazna.  

Potom, oko 16.20 sati, u Svetom Petru Orehovcu 40-godišnji vozač je na neuređenoj prometnoj površini parkirao teretni automobil Mercedes daruvarske registarske oznake, a da prije napuštanja vozila nije poduzeo sve mjere kojima sprječava da vozilo krene s mjesta, nakon čega je oko 16.30 sati, došlo do nekontroliranog pokretanja vozila i udara u propisno parkirani osobni automobil Peugeot križevačke registarske oznake. Protiv vozača teretnog vozila će biti pokrenut prekršajni postupak.   

Nadalje, oko 16.25 sati, u Križevcima u Ulici Greberanec 19-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Golf križevačke registarske oznake u smjeru Varaždinske ulice. Uslijed neprilagođene brzine automobil je prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u osobni automobil Opel križevačke registarske oznake kojim je upravljao 31-godišnji vozač. Uslijed sudara Golf je odbačen u desni putni jarak.  Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.  

Također, 9. siječnja, oko 17 sati, u Hlebinama 26-godišnji vozač upravljao je prije položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 2,73 promila osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake. Uslijed nepropisnog kretanja automobil je sletio van kolnika udesno na oranicu. Vozač je smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.  
 

Pisane vijesti | Promet i vozila