Recidivista prometnih prekršaja kažnjen novčanom kaznom od 12.600 kuna, zaštitnom mjerom šest mjeseci te mu oduzeto vozilo

Ističemo da je riječ o recidivisti koji je u razdoblju od 1. rujna 2019. godine do 3. veljače 2021. godine u tri navrata zatečen u činjenju 16 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

U četvrtak, 4. veljače, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 27 – godišnji vozač koji je u srijedu, 3. veljače, u 16.40 sati, u Ulici Stjepana Pašice u Drnju upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je na mjestu počinjenja prekršaja uhićen.
 
Kako je vozaču u razdoblju od 1. kolovoza 2019. do 3. veljače 2021. godine ovo četvrti prekršaj upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a već je dva puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao, te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.
 
U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 12. 600 kuna, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci. Sud je odlučio da će se privremeno oduzeti osobni automobil vratiti vozaču po pravomoćnosti sudske presude.
 
Ističemo da je riječ o recidivisti koji je u razdoblju od 1. rujna 2019. godine do 3. veljače 2021. godine u tri navrata zatečen u činjenju 16 prometnih prekršaja.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila