Promet: Zabilježene tri prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe ozlijeđene i prometna nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe ozlijeđene i prometna nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.   
 
Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama
 
Jučer, 4. veljače, oko 14.15 sati, u Koprivnici na Trgu dr. Tomislava Bardeka 64-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Renault koprivničke registarske oznake krećući se kolnim ulazom iz dvorišta Doma zdravlja. Tom prilikom na obilježenom pješačkom prijelazu udario je u bočnu stranu bicikla kojim je upravljala 38-godišnjakinja krećući se biciklističkom stazom koja se proteže uz lijevi (sjeverni) rub kolnika u smjeru Ulice Željka Selingera, a namijenjena je prometu bicikala iz suprotnog smjera, a koja se također nije uvjerila da tu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Prilikom kontakta biciklistkinja je pala na kolnik. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen. Vozačica bicikla je ozlijeđena, a kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije, kao i podnošenje odgovarajućih pismena u domeni odgovornosti oboje vozača.
 
Jučer, 4. veljače, oko 19 sati, u mjestu Kalnik u Podgorskoj ulici 56-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Citroen križevačke registarske oznake. Uslijed nepropisnog kretanja bočnim retrovizorom udarila je u tijelo 67-godišnjeg pješaka koji nije bio označen nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. Pješak je pao na vjetrobransko staklo, a zatim na kolnik. Pješak je ozlijeđen te je bio pod utjecajem alkohola od 1,07 promila. Po zaprimanju liječničke dokumentacije bit će podnesena odgovarajuća pismena u domeni odgovornosti oboje sudionika prometne nesreće.  
 
Prometna nesreća s materijalnom štetom
 
Jučer, 4. veljače, oko 18.55 sati, u Koprivnici u Ulici Stari Brežanec 32-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Renault koprivničke registarske oznake pod utjecajem alkohola od 0,87 promila u smjeru Ulice braće Radića. Uslijed neprilagođene brzine vozilom je sletio van kolnika i udario u metalni stup nosača javne rasvjete, reklamni pano i razvodnu kutiju. Protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.   
 

Pisane vijesti | Promet i vozila