U protekla 24 sata dvije prometne nesreće s materijalnom štetom

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 19. svibnja, oko 8.40 sati, u Škrinjarima 21-godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom VW Caddy virovitičke registarske oznake za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Uslijed neprilagođene brzine prednjim djelom vozila udario je u prednji dio osobnog automobila Opel bjelovarske registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 39-godišnji vozač. Nakon sudara teretni automobil sletio je van kolnika te se prevrnuo na bočnu stranu. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 19. svibnja, oko 17 sati u Markovcu Križevačkom 19-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Renault zagrebačke registarske oznake u smjeru Sv. Ivana Žabno. Zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu udarila je u osobni automobil VW bjelovarske registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljala 39-godišnja vozačica. Protiv vozačice koja je prouzročila prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Dobro je podsjetiti
 
Oprezno u prometu na mokrom i klizavom kolniku
 
Apeliramo na vozače motornih vozila da brzinu kretanja prilagode uvjetima na kolniku i uvjetima vidljivosti kako ne bi dolazilo do slijetanja vozila van kolnika. Kako na mokrom kolniku, kočenje traje znatno dulje nego na suhom kolniku, pozivamo vozače da povećaju razmak između vozila kako bi se pravovremeno mogli zaustaviti iza vozila koje se nalazi ispred njih, odnosno kako ne bi dolazilo do sudara vozila prilikom vožnje u slijedu.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila