U protekla 24 sata zabilježene četiri prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su četiri prometne nesreće

Foto: Ilustarcija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su četiri prometne nesreće.      

Prometne nesreće s materijalnom štetom

Jučer, 11. lipnja, oko 9 sati u Koprivnici u Ulici Hrvatske Državnosti 77-godišnjakinja je upravljala biciklom nogostupom uz lijevi rub kolnika u smjeru Ulice Taraščice. Prilikom nepropisnog uključivanja na kolnik vozeći se biciklom po obilježenom pješačkom prijelazu prednjom stranom bicikla je udarila u bočnu stranu osobnog automobila Renault koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 69-godišnji vozač. Protiv vozačice bicikla će biti pokrenut prekršajni postupak. 

Nadalje, oko 11.40 sati, u Koprivnici u Gospodarskoj ulici na parkiralištu 29-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Hyundai zagrebačke registarske oznake i uključivao se u promet s parkirnog mjesta vožnjom unazad. Tom prilikom nije propustio osobni automobil Opel kojim je upravljao 73-godišnji vozač te je Hyundai stražnjom stranom udario u bočnu stranu Opela. Vozaču koji je prouzročio prometnu nesreću naplaćena je novčana kazna.  

Zatim oko 12.30 sati, u Koprivnici na Trgu dr. Tomislava Bardeka na parkiralištu 27-godišnjak je upravljao biciklom te je uslijed nepropisnog uključivanja u promet s kolnog ulaza došlo do kontakta osobnog automobila Ford koprivničke registarske oznake kojim je prometnom površinom parkirališta upravljala 55-godišnja vozačica i bicikla. Protiv vozača bicikla će biti pokrenut prekršajni postupak.

Također, oko 19.50 sati, u Bukovju Križevačkom 18-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom VW Passat križevačke registarske oznake u smjeru Križevaca. Uslijed neprilagođene brzine vozilom je udarila u priključni stroj (roto kosa) koji je bio priključen za traktor Deutz križevačke registarske oznake kojim je upravljao 30-godišnji vozač. Protiv vozačice će biti pokrenut prekršajni postupak.

Dobro je podsjetiti

Oprez prilikom uključivanja u promet i vršenja radnji vozilom u prometu

Prilikom uključivanja vozilima s parkirališta, kolnih ulaza, garaža ili sličnih površina u promet na cesti potrebno je propustiti sva vozila i pješake koja se kreću cestom na koju se vozač uključuje.

Prilikom vršenja radnji vozilom u prometu kao što su vožnja unazad, skretanje, okretanje, uključivanje u promet, pretjecanje, mimoilaženje, obilaženje i druge radnje, vozač je dužan uvjeriti se da radnju može izvršiti bez opasnosti po ostale sudionike u prometu ili imovinu (kao što su to parkirana vozila), pri čemu je posebno dužan voditi računa o položaju, brzini i smjeru kretanja vozila.

 

Pisane vijesti | Promet i vozila