Koprivnica: U Klubu umirovljenika Gradskog društva Crvenog križa održana edukacija

Suradnja s Klubom će se nastaviti i dalje, s ciljem educiranja i samozaštitnog ponašanja članova i njihovih obitelji

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U prostoru Kluba umirovljenika Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, održana je edukacija za članove kluba u sklopu projekta „Dan kao san“.
Policijska službenica za prevenciju educirala je članove da su osobe starije životne dobi često žrtve kaznenih djela te koji su modaliteti počinjenja kaznenih djela. Prisutni su upoznati s konkretnim primjerima te na što osobe starije životne dobi trebaju obratiti pozornost.
Primjerice, sigurnost doma, da uvijek vode računa kada su odsutni iz svojih domova, da ih zaključavaju, vrijedne predmete ne drže na vidljivim mjestima, već da ih  pohrane na sigurno mjesto.
Također, kada im na kućni prag dolaze nepoznate osobe, a koje se predstavljaju kao djelatnici određenih institucija, da traže identifikacijsku ispravu, odnosno ako primijete da se osoba lažno predstavlja, o tome obavijeste policiju.
Nadalje, članovima kluba je skrenuta pozornost da vode računa s kim se dopisuju preko društvenih mreža, s naglaskom na različite vrste prijevara preko interneta, da ne šalju novac nepoznatim osobama koje na prijevaran način prikazuju svoje tzv. teške životne situacije.  
Suradnja s Klubom će se nastaviti i dalje, s ciljem educiranja i samozaštitnog ponašanja članova i njihovih obitelji.  
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica