Promet: Zabilježene dvije prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj su dvije osobe ozlijeđene i prometna nesreća s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj su dvije osobe ozlijeđene i prometna nesreća s materijalnom štetom.
  
Prometna nesreća s ozlijeđenim osobama
 
Jučer, 16. lipnja, oko 13 sati, na otvorenom djelu ceste u mjestu Međa (općina Sveti Petar Orehovec) 42-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom BMW križevačke registarske oznake pod utjecajem alkohola od 1,64 promila. Uslijed neprilagođene brzine vozilom je sletio van kolnika u desni putni jarak i prednjom stranom udario u betonsku cijev. U prometnoj nesreći vozač i 13-godišnja putnica su zadobili ozljede. Kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije te podnošenje odgovarajućih pismena. 
 
Prometna nesreća s materijalnom štetom
 
Jučer, 16. lipnja, oko 11.20 sati, u Drnju u Ulici braće Mesarića 50-godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom Volvo zagrebačke registarske oznake. Dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge u vrijeme kada su bili upaljeni zvučni i svjetlosni znakovi upozorenja da će se uređaj za zatvaranje prometa (polubranici) početi spuštati, vozač se vozilom nije zaustavio, već je polubranik udario u tovarni sanduk teretnog vozila. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i naplaćena mu je novčana kazna.  
 

Pisane vijesti | Promet i vozila